Verdi Requiem, Jubileumconcert van het AGK

Concertgebouw, Amsterdam, Netherlands ·

Concertgebouw Concertgebouwplein 10
1071 LN Concertgebouw, Amsterdam
Netherlands
· 8:00 pm

Buy Tickets · 33,50

Het Amsterdam Gemengd Koor sluit zijn jubileumjaar af met een feestelijk concert in Het Concertgebouw. U hoort het indrukwekkende Messa da Requiem van Verdi én diens mooiste en beroemdste operakoren

Het Amsterdams Gemengd Koor
Het Amsterdams Gemengd Koor is een geoefend amateurkoor van 130 zangers. Heel 2018 staat in het teken van zijn 90-jarige bestaan. Door het jaar heen trakteert het koor de Amsterdamse bevolking op gratis concerten, onder andere in het Vondelpark en op het Centraal Station. Het Amsterdams Gemengd staat onder de bezielende leiding van Paul Valk en treedt twee tot drie keer per jaar op in Het Concertgebouw.

Jubileumconcert met Verdi
Met dit jubileumconcert sluit het Amsterdams Gemengd Koor het jubileumjaar af. Het concert bestaat uit de prachtigste werken van Guiseppe Verdi. Voor de pauze hoort u het indrukwekkende Messa da Requiem, toentertijd ook wel ‘Verdi’s opera in kerkgewaad’ genoemd. Na de pauze brengt het Amsterdams Gemengd Koor de mooiste en beroemdste operakoren van Verdi ten gehore. U bent getuige van een muzikaal en spetterend feestconcert!

Solisten

Martina Prins – Sopraan
Martine Straesser – Alt/Mezzo
Marten Smeding – Tenor
Marc Pantus -Bariton

Orkest

Het Nederlands Begeleidings Orkest

Dirigent

Paul Valk